Sas neo ROZ
Foto: Sebastian Ellefsen Burmo

Flyselskapet SAS hadde 310.000 passasjerer i sine fly, i mars og påsken 2021. Selskapet skriver i en pressemelding at dette er 70 prosent lavere enn hva tallene var i samme måned i 2020 da pandemien såvidt hadde begynt å spre seg.

– Antallet passasjerer og fremtidige bookinger økte denne måneden, om enn fra veldig lave nivåer, sier SAS-direktør Rickard Gustafson i pressemeldingen.

Flyselskapet setter sin lit til at vaksineringen på sikt kan føre til mindre restriksjoner på reiser, og at dette da vil sakte ta seg opp igjen. I mars fylte SAS 44 prosent av setene som var tilgjengelig med det antallet fly som ble operert.

– Antall passasjerer og fremtidige bestillinger har økt i løpet av måneden, om enn fra veldig lave nivåer. Utviklingen i etterspørselen etter flyreiser er helt avhengig av
pågående vaksinasjoner og at reisebegrensninger dermed kan lindres og koordinert mellom land og regioner. Til tross for markedet for flyindustrien fortsatt utfordrende, klarte vi i løpet av måneden sikkert fordelaktig finansieringsavtaler for fremtidige leveranser av fly fra Airbus. De nye flyene tar oss mot en samlet flåte med betydelig lavere drivstofforbruk og utslipp, sier Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS.

ANNONSE
Forrige artikkelFørste nye Boeing overvåkningsfly for Norge i produksjon nå
Neste artikkelNytt britisk flyselskap signerer leieavtale for Airbus-fly