Emirates klargjør flyflåten for trafikk igjen

Mens hele verden lengter etter å reise, møte sine kjære og utforske nye steder, er Emirates opptatt med å ivareta og klargjøre verdens største flåte av bredbuksfly til å sveve himmelhøyt nok en gang. En prosess som virker skremmende for mange, blir håndtert av en av flyselskapets avdelinger og mest teknologisk avanserte flyvedlikeholds-anlegg, Emirates Engineering.

– Emirates’ høye standarder er helt grunnleggende for hele selskapet. Alt vi gjør, gjør vi for at kundene våre skal få de beste opplevelsene, samtidig som de føler seg trygge og beroliget når de flyr med oss. Denne filosofien inkluderer også vårt ingeniørteam i Emirates Engineering. De vedlikeholder og sikrer Emirates’ flåte med bredbuksfly bestående av 115 Airbus A380 og 155 Boeing 777. Vi dekker ikke bare til motorene våre, men har et omfattende program for parkering og reaktivering av fly, som følger produsentens omfattende retningslinjer og anbefalinger til vedlikehold. Vi har også forbedret våre egne standarder og protokoller, sier visepresident i Emirates Engineering, Ahmed Safa.

Videre kan Ahmed Safa fortelle at et smalbuksfly kun trenger 3-4 ansatte som jobber i åtte timer, mens Emirates’ bredbuksfly trenger 4-6 ansatte som jobber skift på 12 timer. Å ta ekstra forholdsregler samtidig som man praktiserer sosial distansering, resulterer i en interessant og ny arbeidshverdag for alle ansatte.

Den parkerte flåten

Av de 270 flyene i bredbuksflåten, hadde Emirates opprinnelig parkert og pakket inn 218 av dem. 117 på Dubai World Central og 101 på Dubai International Airport. Dette innebærer mer enn 15 500 timer med arbeid.

Nå frakter omtrent 75 Emirates-fly passasjerer trygt hjem, samtidig som viktig last blir fraktet fra og til en rekke destinasjoner rundt om i verden. Disse flyvningene opprettholdes i henhold til standard driftsprosedyrer. Flere fly må gjennom omfattende vedlikehold i Emirates Engineering sine hangarer.

Emirates med lang erfaring

Rutinemessig dekker Emirates til alle fly som blir tatt ut av drift i mer enn 48 timer. Lenge før pandemien inntraff måtte Emirates dekke til en betydelig del av flåten på grunn av rullebanestengingene på Dubai International Airport, og også i 2010 da en sky av vulkansk aske gjorde store deler av flåten bakkefast.

Sikrer flåten og ultrasensitive systemer

Alle flyenes åpninger som er utsatte for miljøfaktorer som sand, skitt, vann, fugler og innsekter, blir godt pakket inn og gjort vanntette. Dette inkluderer blant annet motorer, sonder og eksosuttak.

Interiøret, enten det er seter eller underholdningsutstyr, blir også beskyttet mot miljøfaktorene. Drikkevannsystemer, tanker til drivstoff, samt motor- og APU-systemer er også godt beskyttet. Prosessen innebærer også smøring, rengjøring og konservering av landingsutstyr og flykontrollsystemer. Teamet slår av alle cockpitbrytere, kobler fra batteriene og installerer kontrollspaklåser og persienner.

Rutinekontroller

Etter verne- og konserveringsarbeidet gjennomfører teamet periodiske kontroller på flåten med 7-, 15- og 30-dagers intervaller. Kontrollene kan enten være enkle inspeksjoner for å sikre at alle deksler er på plass og at det ikke er synlige skader eller utvendige lekkasjer, eller mer komplekse kontroller som inkluderer å fjerne dekslene, reaktivere flysystemer, tomgangsmotorer og teste utluftingsluft og flykontrollsystemer.

– Vi trenger 4-5 dedikerte ansatte og minst 18-24 timer for å gjøre et av flyene våre klart til bruk igjen. Vi har hørt fra både kunder og ansatte at de gleder se til å se våre majestetiske A380- og våre kraftige 777-fly på himmelbildet igjen, når vi flyr som vanlig og gleder reisende over hele verden, avslutter Ahmed Safa

ANNONSE
Forrige artikkelAir Canada sender 80 fly ut av flåten permanent
Neste artikkelUtløste brannalarm som skumla hangar på Heathrow