6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

500.000 bier med fly til Grønland

Det hender en liten bie kommer seg ombord i et fly og skaper en aldri så liten opphetet stemning blant passasjerene, men når 500.000 bier kommer ombord, da er det greit å vite at de holder seg inne i en stor kasse, i lasterommet.

Forrige onsdag tok nemlig den svenske birøkteren Janne Westerlund farvell med 500.000 av sine nærmeste kjæledegger da de ble med et fly som skulle fra Stockholm til København, og deretter med kurs for Grønland.

Biene skal bidra innen landbruket på Grønland og ifølge birøkteren stortrives gjesten i sin nye verden, til tross for at det kan være langt kaldere på øya enn hjemme i Sverige.

Grønland har en blomstring som er rik på nektar og passer biene perfekt.

Både nasjonale bie-inspektører og veterinærer var med på turen for å sørge for at gjestene hadde det så bra som mulig på sin lange flytur, melder svenske TT.

FOTO: wIKIPEDIA

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer