Hangar.no

5000 må gå i fransk flyselskap

Air France har bestemt seg for å si opp 5000 ansatte, rundt 10 prosent av sine ansatte innen 2014.

Totalt er det 5122 personer som må finne seg annet arbeide når flyselskapet skal spare inn de store tapene som har viste seg på resultatet siste årene.

Det skal i utgangspunktet basere seg på at det er frivillig avgang, dersom en avtale med fagforeningen i flyselskapet går igjennom.

Ledelsen i Air France sier at dersom fagforeningen undertegner forslaget til avtale som er lagt frem, vil det ikke bli tvungen avgang for noen av de 5000 som må gå.

Ledelsen sier i en pressemelding at målet for styret er nå å sikre framtiden for flyselskapet, til det beste for passasjerer og kunder. Det franske flyselskapet kunne i første kvartal av 2012 vise til et tap på 368 millioner euro.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Redaksjonen

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer