538 millioner før skatt i inntjening for Norwegian

Norwegian leverte et driftsresultat (EBIT) på 651 millioner kroner i andre kvartal, preget av solid operasjonell drift i forkant av de travleste reisemånedene på sommeren. I tillegg kunngjorde Norwegian og Strawberrys nylig etablerte fordelsselskap i dag at Avida blir selskapets foretrukne finansielle partner. Sammen med den nylig inngåtte avtalen om å kjøpe Widerøe, vil de nye partnerskapene bidra til at Norwegian kan levere enda bedre og mer sømløse reiseopplevelser.

I andre kvartal 2023 hadde Norwegian et driftsresultat (EBIT) på 651 millioner kroner. Resultatet før skatt (EBT) ble 538 millioner kroner. Kontantbeholdningen er forbedret til 9,3 milliarder kroner. Ved utgangen av første kvartal bestod Norwegians flåte av 81 fly.

Høy kabinfaktor og solid operasjonell drift

I andre kvartal 2023 hadde Norwegian 5,6 millioner passasjerer, sammenlignet med 5,0 millioner passasjerer i andre kvartal 2022. Kapasiteten (ASK) var på 8,7 milliarder setekilometer, mens passasjertrafikken (RPK) var på 7,3 milliarder setekilometer. På grunn av kapasitetsøkningen Norwegian gjorde til den travle sommersesongen, var produksjonen 44 prosent høyere enn i det foregående kvartalet. Fyllingsgraden var på 84,4 prosent, mot 81,2 prosent i samme periode i fjor.

– Kvartalet har vist at vi er godt satt opp for å øke kapasiteten og levere solid operasjonell drift som et av de beste flyselskapene på punktlighet og regularitet i Europa. Dette er et resultat av den iherdige innsatsen til våre 4700 kolleger som hver dag jobber for at passasjerene våre skal nå reisemålene sine så effektivt som mulig. I sommer har vi tatt imot våre reisende utelukkende med egne fly og eget personale. Det gjør at vi kan tilby en god Norwegian-opplevelse på tvers av hele reisen, noe som har bidratt til at vi er et av de best likte flyselskapene i Norden, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Andelen avganger innen 15 minutter etter ordinær tid var i andre kvartal på 81,5 prosent, sammenlignet med 78,8 prosent i samme periode i fjor. Regulariteten, antall gjennomførte flyvninger, var på 99,5 prosent. Norwegian ble i mai kåret til Europas mest punktlige flyselskap av analysebyrået Cirium. Også i april, juni og juli var Norwegian blant tre mest punktlige flyselskapene i Europa.

– Sommeren 2023 blir en av de sterkeste i Norwegians historie. Jeg er glad for at de sterke bookingtallene fortsetter når vi nå ser at forretningsreisende er tilbake, mens andre planlegger å reise med oss i høstferien, sier Karlsen.

ANNONSE
Forrige artikkelFlyet som styrtet var Embraer E135 tilhørende Wagner-gruppen
Neste artikkelHentet Boeing 777F nummer 50 i rekken