600 ansatte mister jobben i United – Nekter å ta vaksine

Foto. Hans O. Nyborg

Det amerikanske flyselskapet United Airlines har krevd at alle ansatte skal vaksinere seg, for å kunne beholde sine jobber i selskapet. Nå er tallet klart, 99 prosent av de ansatte har tatt vaksinen, men rundt 600 ansatte nekter å etterkomme kravet fra selskapet.

Dermed er tallet 600 på antallet som mister jobben sin. Under tre prosent av de 67.000 ansatte i United Airlines i USA har fått unntak som følger av tro og livssynsgrunner eller medisinske årsaker. Samtlige ansatte som ikke har tatt vaksinen innen 2. oktober, blir permittert fra sine stillinger i fem uker, har de etter dette ikke tatt vaksinen blir arbeidsforholdet sagt opp.

I følge CNN har seks ansatte gått til sak mot selskapet for dette.

Hos konkurrenten Delta Airlines er det 85 prosent av de ansatte som er vaksinert.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no