Foto: Hans O. Nyborg

Emirates vil fra 5. desember igjen ha daglige avganger mellom Oslo Gardermoen og Dubai. Flyselskapet øker allerede fra denne uken til fem avganger i uken, før de daglige avgangene starter tidlig i desember. 

-Vi er selvsagt veldig fornøyde med å igjen kunne tilby daglige avganger fra Oslo, og kunne gi våre reisende flere valg og mer fleksibilitet. At vi får tilbake de daglige avgangene er på grunn av en jevn økning i etterspørselen, både fra fritids- og jobbreisende. Vi ser spesielt at bedriftsmarkedet har våknet igjen. I tillegg får vi god hjelp fra fraktmarkedet som også flagger større behov, sier Terje Grue, Norgessjef i Emirates.

Grue forteller om en vekst i vinterturister som kommer reisende til Norge. Spesielt fra De forente arabiske emirater, men også Australia, Indonesia, Japan og Korea. Dette er hjulpet av at Emirates de siste månedene har gjenåpnet flere ruter over hele verden, og ikke minst økt kapasiteten med flere avganger.

-Etterspørselen er på enkelte ruter bedre enn før pandemien, og nordmenn har virkelig fått tilbake reiselysten. Ønsket har, helt siden pandemien startet, vært å komme tilbake til daglige avganger så raskt som mulig, og det er godt å være der igjen, sier Grue.

Fra Norge ser Emirates og Grue stor etterspørsel til Dubai. Spesielt nå og frem til påske er det mange som velger seg dette reisemålet, både for helgeturer og lengre opphold. Det er også mye trafikk til klassiske feriedestinasjoner som Maldivene, Mauritius, Thailand og ikke minst Sri Lanka.

-Det er fortsatt enkelte land og regioner som ikke er helt tilbake der de tidligere var, men dette erstattes av andre segmenter hvor vi tydeligvis lykkes godt med vårt produkt og vårt tilbud. Emirates investerer i at opplevelsen om bord skal være den beste, noe vi vet de reisende setter pris på. Enten de skal feriere i Dubai eller flyr enda lengre.

Emirates flyr Boeing 777-300ER fra Oslo Gardermoen. Fra 5. desember vil EK160 ta av fra OSL kl. 14:10 alle dager og lander på Dubai Internasjonale lufthavn (DXB) kl. 23:55 lokal tid. EK159 fra DXB, Dubai tar av kl. 7:50 og lander på OSL kl. 12:05 lokal tid.

ANNONSE
Forrige artikkelFikk levert første 737 MAX siden 2019
Neste artikkelMedier: IAG i markedet for å kjøpe easyJet