Keith Miller/Twitter

En Boeing 737-8 MAX (N5573K) ble denne uken observert på flyplassen i Portland nær Seattle, med en hybriddekor som består av det russiske flyselskapet S7 Airlines spesielle grønne farge, og overraskende nok deler av flyet er dekorert med fargene til Qatar Airways.

Det overraskende er at Qatar Airways ikke lengre har noen bestilling for flytypen MAX-8. Selskapet hadde for noen år siden bestilling av MAX-fly gjennom det nå nedlagte datterselskapet Air Italy.

I følge nettsiden AeroTime inngikk Qatar Airways og Boeing en avtale om kjøp av 25 737-10, den største varianten av flytypen i juli 2022.

Dette er den andre 737-8 MAX som blir oppdaget nå med dekorelementer som tilhører Qatar Airways, noe som tyder på at flyselskapet muligens har valgt å konvertere bestillingen av 737-10 til fly av typen MAX 8.

Boeing er fortsatt forsinket med den største varianten av flytypen, 737-10 og det er usikkert når denne kommer i full produksjon og blir levert til kundene.

Det aktuelle flyet som nå er fotografert skulle etter planen ha blitt levert til det russiske flyselskapet, men ble holdt tilbake som følger av sanksjonene EU og USA har innført overfor Russland.

Boeing og Qatar Airways har ikke uttalt seg om de to 737 MAX med dekorelementer til Qatar Airways, og om avtale med flyselskapet er endret. Portland er i dag en flyplass der Boeing har en egen hangar for å dekorere fly, eller male flyene som det heter.

ANNONSE
Forrige artikkelFlyr hadde avtale om å fly for dansk flyselskap frem til mars
Neste artikkelGir opp Pakistan etter to år