10.4 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

737 MAX-flyene kan først bli godkjent globalt langt ut på høsten 2019

Det er fortsatt usikkert når Joint Authorities Technical Review-gruppen som skal godkjenne MAX-oppgraderingene kan gi klarsignal for dette. Gruppen som består av representanter fra ni forskjellige land, og ledes av det tidligere direktøren for havarikommisjonen i USA, Chris Hart, har hatt hyppige møter med Boeing i Seattle siste ukene.

Hart har uttalt til CNN at selv om JATR gir grønt lys til å kunne bruke MAX-oppdateringene og at flyene kan benyttes av flyselskapene igjen, kommer trolig hvert land hvor flytypen skal operere til å velge selv å konkludere, eller godkjenne, når flyene kan benyttes igjen.

Flere land har satt i gang sine egne undersøkelser av hva som skjedde med de to MAX-flyene som har styrtet, og disse landene kommer til å bruke lengre tid på å gi grønt lys for bruken av flytypen, enn det JATR-gruppen kommer til å bruke heter det i følge TV-kanalen.

Det er ikke bare godkjennelsen av ny programvare og varslinger i cockpiten som skal være på plass. I tillegg skal alle piloter gjennom ny trening i simulatorer, og flere land varsler at de vil ha svar på forbindelsen mellom Boeing og FAA under godkjennelsesprosessen til MAX-flyene i årene 2016 til 2017, før de gir flyene grønt lys til å returnere i trafikk.

Det kan bety at alle land som skal godkjenne flytypen først er i mål langt ut på høsten 2019.

Flyprodusenten Boeing er overbevist om at flyene snart er i luften igjen, og alt som nå trengs er online opplæring av piloter.

Andre nyheter

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer