Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Europeiske luftfartsmyndigheter EASA lener seg mot at flytypen 737 MAX kan få ny godkjennelse for å kunne fly i løpet av november i Europa. Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har allerede valgt å løfte på sløret om at flytypen nå er gjennom de fleste hindre.

FAA både tror og håper å kunne godkjenne flytypen for USA i starten av november, da velger EASA å gi sin godkjennelse kort tid etter dette heter det i følge Reuters.

MAX-flyene har hatt flyforbud siden mars 2019.

Med godkjenning for å kunne fly igjen er det ventet at europeiske flyselskap dermed kan ta i bruk sine MAX-fly helt på starten av 2021. Når flyene får endelig godkjennelse skal de gjennom en omfattende testing, oppgradering og klargjøring før de igjen kan tas inn i trafikk sier en representant for EASA.

De første MAX-flyene kan dermed fly helt i slutten av desember, begynnelsen av januar.

Hvorvidt det er steder å fly MAx-flyene og behov for dette nå vil utviklingen med koronaviruset vise.

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer