7.2 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

737NG: Har funnet over 30 fly med sprekkdannelser – SAS har to fly som er rammet

Flyselskap over hele verden som flyr Boeings 737 Next-Generation versjoner, er i full gang med å foreta inspeksjonen av flyene etter funn av sprekker i enkelte fly som er relativt nyere produsert.

Det er sprekkdannelser i overgangen mellom vingene og flykroppen som er oppdaget.

Så langt er det funnet sprekkdannelser på rundt et tredvetalls fly. Fristen for å sjekke flyene er denne uken.

Så langt har SAS funnet sprekkdannelse i to av sine fly melder det danske nettstedet Check-in. Seattle Times melder at selskap som Southwest Airlines har funnet sprekker i to av sine fly, mens GOL i Brasil har funnet sprekker i enkelte av sine fly.

Boeing bekrefter at det er funnet sprekker i rundt 38 fly, etter at 810 totalt er sjekket. Det var produsenten selv som oppdaget påbegynnende sprekker i fly som skulle bygges om.

I følge FAA er det fly med over 3000 cycles som nå skulle inspiseres innen syv dager. For fly som har mellom 22.500 og 29.999 cycles må disse inn til inspeksjon før de har unnagjort ytterligere 1000 cycles.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer