Flyselskapet Icelandair blir stadig mer et populært valg for nordmenn som skal ut å reise, selskapet flyr daglig fra Oslo og Bergen til Reykjavik og videre til ulike destinasjoner i Nord-Amerika. I august fløy flyselskapet 547.000 passasjerer, og det har totalt flydd 3 millioner mennesker til nå i 2023. Det er en økning på 21 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. 

– Det ligger mange tanker bak produktet vårt, og det er skreddersydd for at de som reiser med Icelandair skal få en best mulig opplevelse av Island. Allerede fra du går på flyet skal det blant annet lukte en spesiell måte, det skal være musikk fra Island og du skal kunne «se» nordlyset ombord. Island-opplevelsen begynner der, sier Bjørn Tore Larsen, salgssjef i Icelandair. 

Icelandair er kåret til et av verdens beste flyselskaper 

Ifølge passasjerer er Icelandair blant verdens beste flyselskaper. Dette ble bekreftet i slutten av september da Icelandair ble utnevnt som en 2024 Five Star Major Airline under APEX Global EXPO i Long Beach, California. Prisen tildeles flyselskaper som har utmerket seg i en omfattende passasjerundersøkelse om den generelle reiseopplevelsen. For 2024-utdelingen har APEX dokumentert nesten en million flyreiser med vurderinger fra passasjerer på omtrent 600 flyselskaper fra hele verden. Icelandair mottok prisen innen kategorien Five Star Major Airline sammen med ni andre selskaper. 

Alle Icelandairs fly er oppkalt etter islandske attraksjoner 

Icelandair har en stor flåte som består av over 40 fly. Dette inkluderer flere Boeing 757-varianter, Boeing 737 MAX og til og med noen få De Havilland Canada Dash 8-varianter. Flyselskapet har også flere Airbus A321 i bestilling. Men det unike med hvert av Icelandair sine fly er imidlertid at de er oppkalt etter spesifikke islandske attraksjoner. Noen av disse navnene er Vatnajökull, Europas største isbre, og Þingvellir, en nasjonalpark der det islandske parlamentet ble grunnlagt.

Foto: Hans Olav Nyborg

Flyenes design er inspirert av islandsk natur 

I tillegg til unike flynavn, har Icelandair-flåten også en særegen farge. Flyenes drakt, også kalt «livery», som ble oppdatert i 2022, inkluderer nye farger inspirert av islandsk natur. De nye flyene har en grunnfarge i midnattsblått og hvitt. Hvert fly har imidlertid en sekundærfarge: boreal blå, magenta, skarp blå, gylden gul eller grønn. Disse fargene er inspirert av nordlyset, som du ofte kan se på Island. 

Nordlys i flykabinen

Også delvis inspirert av nordlyset er interiørbelysningen i enkelte fly. Stemningsbelysningen i kabinen varierer fra blå LED-belysning som etterligner isgrotter til bevegelige lys som skaper en illusjon av nordlyset. Slik får du islandsk stemning allerede på overfarten. 

Unike islandske mattilbud

På lengre flyvninger serverer Icelandair et måltid inspirert av islandsk tradisjon og med islandske ingredienser. Dette inkluderer hjónabandssæla, en havrekake dekket med syltetøy, islandsk sjokolade og lokalt destillert brennevin.

Islandske godbiter

Ytterligere godbiter serveres ombord på spesielle islandske dager. Det serveres for eksempel boller ombord på flyene som finner sted på Bolludagur, som er Islands bolledag.

Spesielle lydspor ombord

Under ombordstigningsprosessen spiller Icelandair mild musikk. Men alle reisende vet kanskje ikke at musikken som spilles er komponert og fremført av lokale islandske artister. I tillegg sponser Icelandair den anerkjente musikkfestivalen Iceland Airwaves for å støtte islandske artister enda mer.

Islandsk underholdning om bord

Er du interessert i å lære mer om Island og kanskje se en dokumentar om landets handleopplevelser, aktiviteter, helse- og velværetilbud eller kulinariske opplevelser? Et annet unikt tilbud ombord på Icelandair-flyvninger er underholdningsutvalget. I tillegg til at In Flight Entertainment-systemet viser vanlige TV-programmer og filmer, inneholder det også flere islandske filmer og dokumentarer. 

«Við tölum íslensku»
Det islandske språket er unikt og det gjenspeiles også tydelig i hele Icelandairs merkevare. Du vil høre islandsk gjennom hele reisen din med Icelandair – og det ikke bare begrenset til kunngjøringer ombord, men både kopper og servietter som deles ut på flyturene har ulike islandske fraser påtrykt. Men frykt ikke; personellet snakker selvfølgelig engelsk også. Og kanskje de til og med forstår litt norsk?”

ANNONSE

Legg inn kommentar:

Skriv din kommentar
Ditt navn:

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.