Hangar.no
Tipsfoto: Per Kristian Farstad
Hendelser

Fly kjørte seg fast utenfor taksebane på Kreta

Et Airbus A320-fly fra selskapet Ellinair, havnet utenfor taksebanen og kjørte seg fast på Heraklion internasjonale lufthavn, Níkos Kazantzákis. Den største lufthavnen på Kreta, og den nest største i Hellas.

(Tipsfoto øverst: Per Kristian Farstad)

Hendelsen fant sted onsdag ved 19-tiden, da flyet takset mot rullebanen og skulle ta av. Plutselig skal flyet ha svingt kraftig og havnet deretter med nesehjulet ned i en dike på siden av taksebanen. Bildet øverst i saken er tatt av Per Kristian Farstad som landet på flyplassen i går med et charterfly fra Thomas Cook, som ankom fra Oslo Lufthavn.

Ingen av de 166 passasjerene eller mannskapet ombord kom til skade i utforkjøringen. Samtlige ombord måtte tilbringe natten på flyplassen, mens et annet fly ble hentet inn for fly passasjerene til Moskva hvor turen skulle gå.

Flere greske medier skriver at passasjerer har uttalt at det virket som om flyet ikke hadde bremser da det skulle bremse ned for å svinge ut mot rullebanen. Det er ikke klar offisielt hva som har skjedd. Greske myndigheter skal sammen med representanter for det greske flyselskapet undersøke Airbus-flyet nøye i dag.

Ellinair er et forholdsvis nytt flyselskap som ble startet opp i 2014. Det har fem Airbus A320, to Airbus A319 og en Boeing 737-800 i flåten. Selskapet flyr både rutetrafikk og charterflyvninger.

 

Det aktuelle flyet som havnet i en dike med nesehjulet, fotografert for få dager siden av Tor Kjetil Dahl.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Pilotene tok av i feil retning – Fikk sparken på dagen

Hans Olav Nyborg

Vil søke i isen på Grønland etter motordeler fra A380

Ryanair-fly mistet nesehjul på vei til København – Slitasje over tid var årsak