11.6 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Website under construction with Laptop

A380 bør settes på bakken

Australske flyteknikere mener alle Airbus A380 som flyr i dag bør settes på bakken umiddelbart. Dette etter at både Qantas og Singapore Airlines har funnet store sprekkdannelser i vinge-partiet på kjempeflyene.

Det er ALAEA – som er en fagforening for flyteknikere i Australia som har appellert til  flyselskapene om å ta sprekkene på alvor og sette flyene på bakken inntil årsaken er kartlagt.

I følge en pressemelding fra fagforeningen hevdes det at flyselskapene leker med passasjerenes liv når de ikke setter flyene på bakken, men fortsetter å operere disse for profitt.

Tar forhåndsregler

Både Qantas, Singapore Airlines og flyprodusenten Airbus sier på sin side at de tar saken svært alvorlig og har tatt sine forhåndsregler. Samtlige parter innrømmer at det er funnet sprekkdannelser på en L-formet brakett som sitter på innsiden av hver vinge.

Airbus sier de har full kontroll over årsak og utvikling av sprekkene og viser til at de har full støtte fra både EU og europeiske luftfartsmyndigheter når det gjelder at flyene kan fortsette i trafikk uten å måtte sette dem på bakken.

Det er totalt 67 fly av typen Airbus A380 som flyr veden over i dag.

FOTO: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

Qatar Airways planlegger utfasingen av Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer