Australske flyteknikere mener alle Airbus A380 som flyr i dag bør settes på bakken umiddelbart. Dette etter at både Qantas og Singapore Airlines har funnet store sprekkdannelser i vinge-partiet på kjempeflyene.

Det er ALAEA – som er en fagforening for flyteknikere i Australia som har appellert til  flyselskapene om å ta sprekkene på alvor og sette flyene på bakken inntil årsaken er kartlagt.

I følge en pressemelding fra fagforeningen hevdes det at flyselskapene leker med passasjerenes liv når de ikke setter flyene på bakken, men fortsetter å operere disse for profitt.

Tar forhåndsregler

Både Qantas, Singapore Airlines og flyprodusenten Airbus sier på sin side at de tar saken svært alvorlig og har tatt sine forhåndsregler. Samtlige parter innrømmer at det er funnet sprekkdannelser på en L-formet brakett som sitter på innsiden av hver vinge.

Airbus sier de har full kontroll over årsak og utvikling av sprekkene og viser til at de har full støtte fra både EU og europeiske luftfartsmyndigheter når det gjelder at flyene kan fortsette i trafikk uten å måtte sette dem på bakken.

Det er totalt 67 fly av typen Airbus A380 som flyr veden over i dag.

FOTO: Hans O. Nyborg

ANNONSE
Forrige artikkelairBaltic øker i sommer til Tyskland
Neste artikkelSAS-gruppen gikk opp i desember