Foto: Hans O. Nyborg

Handelsorganisasjonen Airports Council International Europe (ACI Europe) advarer nå mot at rundt 200 flyplasser i Europa kan gå konkurs de neste månedene. Organisasjonen har kartlagt den økonomiske statusen til flyplasser over hele Europa, og har konkludert med at 193 av flyplassene har det så dårlig økonomisk nå, at de risikerer konkurs de neste månedene.

Totalt vil dette utgjøre at mer enn 250.000 ansatte mister jobben i EU og EØS.

Oversikten Airports Council International Europe (ACI Europe) har utarbeidet viser at trafikken ved europeiske flyplasser samlet hadde en nedgang på 75 prosent frem til midten av oktober. Nå mener organisasjonen at EU og EØS må innføre obligatorisk test av alle flypassasjerer, fremfor å fortsette med karantene og røde land.

-Europa står nå i fare for å få en fullstendig kollaps i transportsystemet for luft, og nær 200 flyplasser kan rett og slett forsvinne, noe som vil gå ut over mobiliteten rundt i Europa, skriver Airports Council International Europe (ACI Europe) i en pressmelding. Det er i stor grad regionale og mindre flyplasser som står i fare for å gå konkurs.

ANNONSE
Forrige artikkel130 ansatte i Widerøe mister jobben på Flesland
Neste artikkelKlart for åpning av ny flyplass i Berlin