Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

ACIE: Rundt 200 europeiske flyplasser risikerer konkurs de neste månedene

Handelsorganisasjonen Airports Council International Europe (ACI Europe) advarer nå mot at rundt 200 flyplasser i Europa kan gå konkurs de neste månedene. Organisasjonen har kartlagt den økonomiske statusen til flyplasser over hele Europa, og har konkludert med at 193 av flyplassene har det så dårlig økonomisk nå, at de risikerer konkurs de neste månedene.

Totalt vil dette utgjøre at mer enn 250.000 ansatte mister jobben i EU og EØS.

Oversikten Airports Council International Europe (ACI Europe) har utarbeidet viser at trafikken ved europeiske flyplasser samlet hadde en nedgang på 75 prosent frem til midten av oktober. Nå mener organisasjonen at EU og EØS må innføre obligatorisk test av alle flypassasjerer, fremfor å fortsette med karantene og røde land.

-Europa står nå i fare for å få en fullstendig kollaps i transportsystemet for luft, og nær 200 flyplasser kan rett og slett forsvinne, noe som vil gå ut over mobiliteten rundt i Europa, skriver Airports Council International Europe (ACI Europe) i en pressmelding. Det er i stor grad regionale og mindre flyplasser som står i fare for å gå konkurs.

Andre nyheter

Siste avgang fra Tegel i Berlin på lørdag

Hans Olav Nyborg

Storflyplass i Berlin endelig åpnet

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner base hos konkurrenten i Romania

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer