-4 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no

ACN Norge: Flyselskapene får dispensasjon fra slotsregler – Vil unngå tomflyvninger for å holde på rettighetene

Flyselskap som vil oppretteholde sine tildelte slotstider, altså avgang og landingstider, må gjennomføre minst 80 prosent av planlagte flyvninger for ikke å miste tildelinger. Nå velger Airport Coordination Norway AS (ACN) å gi flyselskap dispensasjon fra reglene på grunn av koronaviruset.

– Etter hvert som smitten nå spres til stadig flere områder er det vår oppfatning at det bør gis en generell dispensasjon fra 80/20 regelen for alle flyvninger i en periode ut juni 2020.  Dette vil gjelde alle flyvninger som er kansellert etter at virusutbruddet ble konstatert i Europa og Norge, og som relaterer seg til passasjerbortfall på bakgrunn av reisefrykt.  Rent kommersielle kanselleringer som følger av andre forhold omfattes ikke av dette.  Vi er av den oppfatning at dette unntak ikke kun kan gjøres i forhold til enkeltland/enkelte lufthavner sett at det er en løpende utvikling av spredningen slik at det som er aktuelt i dag kan være annerledes i morgen, sier Fred Andreas Wister som er daglig leder for ACN.

Det er også i dag uklart hvor lenge denne situasjon vil vedvare.  

-ACN vil altså legge seg på en holding om at dette gjelder ut juni måned, og med en mulighet for ytterligere forlengelser. Perioden er ikke kun avhengig av hvor lenge viruset stopper reiser, men skal også gi flyselskapene en periode for å komme tilbake til normal trafikk etter at helsesituasjonen har normalisert seg, legger Wister til.

ACN skriver i en pressemelding i dag at de er av den oppfatning at dette tiltak omfattes av de unntaksordninger som gjelder innenfor det eksisterende regelverk, men har i samråd med EUACA i dag skrevet til EU-kommisjonen basert på disse anbefalinger med anmodning om en uttalelse fra kommisjonen til støtte for denne praksis.  

 Det er vår klare oppfatning at regelverk ikke skal føre til at det gjennomføres tomflyvninger eller svært marginale flyvninger bare for å opprettholde en slotportefølje, heter det videre.

Andre nyheter

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Wizz Air kutter i rutetilbudet i Norge

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer