2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Adria Airways går en usikker fremtid i møte. FOTO: Ljubljana Airport

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Det slovenske flyselskapet Adria Airways kunne på sine nettsider klokken 23:30 den 23. september melde at de midlertidig stopper selskapets flyvninger de kommende dagene. I første omgang er det kun flyvninger den 24. og den 25. september som er berørt. Mangelen på penger har blant annet ført til at fly som selskapet har leid har blitt tatt tilbake av utleieselskapet.

Selskapet melder også at de skal fly fra Ljubljana til Frankfurt den 24. september og at flyet skal returnere den 25. september. Ellers er samtlige flyvninger kanselert for det slovenske selskapet med base i hovedstaden Ljubljana. Austrian Airlines kunne også melde at enkelte av deres ruter blir berørt av kanseleringene.

Samtidig som flyene er satt på bakken skal også selskapet gå i samtaler med en potensiell investor. Selskapet virker også overbevist på at det skal være mulig å finne en løsning som gjør at selskapet overlever. I pressemeldigen understrekes det at dette kun i første omgang er midletidig.

Mandag morgen fløy også Adrias flight JP376 fra Ljubljana til Brussel med callsign ADR4EVER. Noe som tydelig virket som en melding om at Adria lever videre. Laudamotion har også hvert tidlig ute med å tilby piloter i Adria muligheten til å komme foran i køen hos det Ryanair-eide selskapet.

Ifølge selskapet selv har de 3 Airbus A319, 9 CRJ900LR, 2 CRJ700ER og 6 SAAB 2000 i flåten tilgjengelig. Samtlige av flyene er leid inn til flyselskapet. Senest i sommer så kanselerte Adria en ordre på 15 Sukhoi Superjet 100. Selskapet har holdt det gående siden 1961. Blant destinasjonene finner man København, Frankfurt, Brussel og München.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Bekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene

Redaksjonen

SAS-sjefen slutter i selskapet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer