Foto: Inger Bjørndal Foss

Det russiske luftfartstilsynet Rosaviatsiya advarer nå russiske flyselskap mot å benytte fly som er leid inn gjennom det statlige russiske leasingselskapet GTLK på utenlandske flyvninger.

I følge Interfax er årsaken at to europeiske datterselskap av GTLK nå er på konkursens rand, og det er overhengende fare for at russiske flyselskap kan få sine fly konfiskert av kreditorer som står igjen etter konkursene i GTLK Europe DAC og GTLK Europe Capital DAC i Irland.

Advarselen er ikke et krav om at flyselskapene ikke benytter seg av flyene, men mer en oppfordring om å unngå dette. Det er totalt 114 fly som er i stor grad fordelt på de to russiske selskapene Aeroflot og Yamal Airlines det dreier seg om.

Det kan skape mer trøbbel spesielt for Aeroflot som allerede må passe seg for hvilke fly som benyttes på internasjonale ruter, og nå også må ta denne nye advarselen på alvor.

Det var i august i fjor at de to irske datterselskapene av det statlige russiske selskapet fikk alle sine eiendeler og kapital fryst som følger av sanksjonene som er innført mot Russland.

ANNONSE
Forrige artikkelCAE bekrefter at SAS henter tilbake parkert Airbus 330
Neste artikkelDAT og Widerøe tildelt FOT-ruter