Foto: Hans O. Nyborg

Konkurransetilsynet advarer nå staten mot å fornye redningspakkene for norske flyselskap. Det er i følge NRK den klare beskjeden i et høringsbrev tilsynet har sendt i forbindelse med høringen rundt ny nasjonal strategi for norsk luftfart.

– Erfaringene fra før pandemien viser at det ligger til rette for konkurranse på flere av de store innenriksrutene i Norge. Selv om noen av de etablerte flyselskapene forlater markedet, så vil det komme nye aktører inn. Det er vi ikke redd for, sier seniorrådgiver Elisabeth Steckmest i Konkurransetilsynet til NRK.

Den norske staten har allerede gjort mer enn 6 milliarder kroner tilgjengelig i flere redningspakker for flyselskapene SAS, Norwegian og Widerøe.

Konkurransetilsynet mener det blir feil å gi denne støtten til etablerte selskap i markedet, da det gir urettferdig fordeling i henhold til nye aktører og ulike konkurransevilkår.

Samferdselsminister Knut Arild Hareides (KrF) ser på høringsbrevet fra Konkurransetilsynet som et godt råd, og er ening at staten ikke bør redde flere flyselskap, neste gang spørsmålet kommer opp.

Norwegian fikk mest støtte av flyselskapene da pandemien herjet som verst.

Høringsfristen er i dag for den nye strategiplanen.

ANNONSE
Forrige artikkelFinnair øker frekvensen på ruter til Europa, Asia og Nord-Amerika
Neste artikkel(+) Flyr A380 på rute til Tyrkia