Hangar.no
Norwegian-fly parkert på Oslo lufthavn - Foto: Hans Olav Nyborg

AerCap skal videre-utleie flere av Norwegians Dreamlinere

Leasingselskap og delvis eier av Norwegian, AerCap skal ha startet arbeidet med å få videreutleid en rekke av Norwegians 787. Flyselskapet vil nå kvitte seg halvparten av sine Dreamlinere, og eierselskapet tror ikke det byr på problem å finne nye leietakere til flyene.

I følge E24 og Finansavisen i dag bekrefter AerCap at de allerede har leid bort to av langdistanseflyene til det italienske selskapet Neos, og at de nå bistår selskapet i å kvitte seg med alle de Dreamlinere som skal ut av flåten.

Aengus Kelly som er konsernsjef i AerCap sier at det ikke er problemer å få leid ut fly som er så nye og med den teknologien i markedet. Norwegian reduserer nå sin flyflåte fra 168 fly til 110. En rekke av Boeing 737 flyene er allerede solgt eller levert tilbake til eierselskapet, nå følger flere 787 etter.

Norwegian har hatt 38 Dreaminere i flåten, og flere fly stående klare i Seattle hos Boeing klare for å hentes hjem.

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer