6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Aeroflot: kun fire av åtte SS100 i bruk

Foto: Wikipedia/Gleb Osokin

Det russiske flyselskapet Aeroflot har kun fire av sine åtte Sukhoi Superjet 100 i trafikk. Trøblete luftsystemer ombord skal være årsaken til at fire av flyene står på bakken ved  flyplassen Sheremetyevo.

Både Aeroflot og Sukhoi har i lengre tid forsøkt å finne ut av feilen og reparere denne. Feilen skal gi redusert lufttrykk i aircondition-anlegget og til tider fuktighet og vond lukt.

Det er usikkert i følge Moscow News hvordan den russiske flyprodusenten skal kompensere Aeroflot for problemene med de nye flyene.

LES OGSÅ: ARMAVIA DROPPER SUKHOI

Innen utgangen av 2011 hadde Sukhoi-flyene i flåten til det russiske flyselskapet kun tilbakelagt 3,5 timer flytid per dag, noe som selvsagt ikke er god økonomi for selskapet.

Aeroflot har 30 fly på ordre fra Sukhoifabrikken.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer