Foto: Wikipedia/Gleb Osokin

Det russiske flyselskapet Aeroflot har kun fire av sine åtte Sukhoi Superjet 100 i trafikk. Trøblete luftsystemer ombord skal være årsaken til at fire av flyene står på bakken ved  flyplassen Sheremetyevo.

Både Aeroflot og Sukhoi har i lengre tid forsøkt å finne ut av feilen og reparere denne. Feilen skal gi redusert lufttrykk i aircondition-anlegget og til tider fuktighet og vond lukt.

Det er usikkert i følge Moscow News hvordan den russiske flyprodusenten skal kompensere Aeroflot for problemene med de nye flyene.

LES OGSÅ: ARMAVIA DROPPER SUKHOI

Innen utgangen av 2011 hadde Sukhoi-flyene i flåten til det russiske flyselskapet kun tilbakelagt 3,5 timer flytid per dag, noe som selvsagt ikke er god økonomi for selskapet.

Aeroflot har 30 fly på ordre fra Sukhoifabrikken.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleArmavia dropper Sukhoi
Next articleOksygenmasker fungerte ikke