Det russiske flyselskapet Aeroflot kunne tirsdag vise frem sin første Boeing 777-300ER som er oppgradert med ny kabin og nytt interiør. Selskapet har blant annet vist frem sin nye businessklasse som består av 28 Super Diamond NG-seter, hver med egen dør og avlukke for å kunne få litt privatliv under flyreisen.

Setene i businessklassen er montert i en 1-2-1 konfigurasjon.

Ved siden av å presentere sin nye businesskabin, er det overraskende i Premium Økonomi at det har skjedd stor endring. For mens stadig flere flyselskap innfører denne typen klasse og gjerne øker størrelsen, har Aeroflot valgt å halvere denne klassen i oppgraderingen av kabinen som er utført.

Dermed står selskapet igjen med kun 24 premium-seter i 2-4-2 konfigurasjon.

I økonomiklassen er det 375 seter totalt i 3-4-3 konfigurasjon. Setene i Økonomiklasse har en pitch på 80 centimeter, mens i Comfort-klassen ligger den på 96 centimeter.

Den nye Businessklassen
Sete 1G

I alle klassen er det valgt Panasonic Ex3 underholdningsskjermer, med samme innhold som på selskapets Airbus A350-fly. I Businessklasse er denne på 18,5 tommer.

Dette er det første av 20 Boeing 777-300ER som skal oppgraderes, og som selskapet flyr både innlands og på internasjonale ruter.

Slik er den nye kabininndelingen gjort på selskapets Boeing 777-300ER (Aeroflot)
Premium Økonomi-klasse
Økonomiklasse
Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no