11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

AF/KLM restrukturerer mellomdistanse

Air France/KLM har bestemt seg for å gjøre store kutt i sin nåværende kort- og mellomdistanseflåte, samt å fryse lønninger til selskapets ansatte i Frankrike.

Omleggingen er del av en treårsplan for å komme tilbake til et stadie hvor selskapet tjener penger og ikke taper slik det nå gjør.

Selskapet er i dag det største i Europa basert på årlig revenue-resultat, og profitt skal være budskapet innen 2014.

Slanker flyflåten

Air France/KLM har bedt flyprodusentene Airbus og Boeing om å avvente leveranse av nye fly og har utsatt tre Airbus A320 til Air France samt en Boeing 777. Samtidig har selskapet allikevel nå i januar fullført en avtale med Boeing om leveranse av 24 Boeing 787-9 Dreamlinere som i utgangspunktet ble annonsert i desember i fjor.

Airbus har blitt bedt om å holde tilbake to Airbus A380.

Tilsammen har de to selskapene 188 fly i flåten totalt alt medregnet, med Air France som opererer 74 fly og KLM med 114.

Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Aircontact kjøper Flyservice

Hans Olav Nyborg

Cyprus får nye millioner i kassen

Hans Olav Nyborg

5000 må gå i fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer