Hangar.no

Afrikansk flyselskap inngår avtale om 50 Airbus A220

Det afrikanske flyselskapet Green Africa Airways har inngått en MOU-avtale ( Memorandum of Understanding ) med flyprodusenten Airbus om kjøp av nye fly.

Avtalen skal gjelde hele 50 fly av flytypen Airbus A220-300.

Airbus informerte om avtalen under Singapore Airshow som pågår denne uken. Avtalen er gull verdt for Airbus og A220-programmet dersom den skulle bli gjort om til en gjeldene kjøpsavtale som forplikter.

Green Africa Airways har fra før inngått en avtale med Boeing om kjøp av 100 nye Boeing 737 MAX-fly. Spørsmålet mange nå stiller seg i bransjen er hvorvidt Airbus-avtalen går på bekostning av MAX-leveranser fra Boeing. Green Africa skulle etter planen ha mottatt sitt første MAX-fly i 2019.

Green Africa er ett nytt flyselskap som har sin base i Lagos i Nigeria.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer