9.8 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Wikipedia

Air Asia-pilot mister lisensen etter å ha kjørt ut på rullebane hvor et annet fly holdt på å lande

En pilot hos flyselskapet Air Asia India mister nå sin lisens, etter å ha kjørt et Airbus A320-fly ut på en rullebane der et annet fly var i ferd med å lande.

Hendelsen fant sted 5. november i 2019, og det er i følge indiske luftfartsmyndigheter totalt ignoranse overfor gjeldene regler og pålegg fra flygeleder om å stanse opp før rullebanen det reageres på.

DGCA har valgt å trekke tilbake pilotens Airline Transport Pilot Licence (ATPL) i første omgang i tre måneder. Piloten var PIC – pilot in command – for den aktuelle flyvningen.

I følge DGCA og India TV skjedde hendelsen da piloten hadde ansvaret for å fly VT-PNQ på rute IAD374 fra Mumbai til Indore.

Skjermdump Flightradar 24.com – Flyet i det det krysser den aktive rullebanen 5. november 2019

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer