Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Air Asia X fikk første A330neo overlevert – Skulle egentlig til WOW Air

Etter at Paris Air Show 2019 nå er ferdig, har flyselskapet Air Asia X mottatt sitt første Airbus A330neo. Flyet har stått utstilt i Paris under flydagene på Le Bourget.

Det var i 2018 at selskapet la inn en bestilling på 34 Airbus A330neo, nå er det første flyet levert til selskapet. Leveransen kom også raskere på plass for dette første flyet, på grunn av konkursen til det islandske flyselskapet WOW Air tidligere i år.

HS-XJA skulle ha blitt levert denne sommeren til WOW Air, men da konkursen i selskapet var et faktum fikk Airbus raskt avtale om at Air Asia kunne overta flyet som var under produksjon.

Flyet får sin faste base på Don Mueang -flyplassen i Bangkok. Det skal brukes på ruter til Australia, Japan og Sør Korea.

Andre nyheter

Måtte utsette første flyvning av Boeing 777X igjen

Hans Olav Nyborg

Boeing 737 MAX produksjonen starter trolig ikke opp igjen før mot slutten av året

Hans Olav Nyborg

Torsdag flyr Boeing 777X for første gang

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer