Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Air Asia X kan sørge for katastrofale følger for Airbus

Selskapet Air Asia vurderer nå hva som skal skje med Air Asia X i ettertiden når koronakrisen stilner. Alternativene er ikke gode nyheter for flyprodusenten Airbus.

Valgene vil stå mellom å integrere Air Asia X i moderselskapet Air Asia, eller å legge ned hele datterselskapet. Det kan bety at Airbus i værste fall kan miste sin største kunde på Airbus A330neo.

Air Asia har over 460 fly i bestilling hos Airbus. Air Asia X annonserte i slutten av februar at selskapet hadde gjennom moderselskapet valgt å utsette leveransen av 78 Airbus A330neo på ubestemt tid. Samtidig har selskapet lagt ut to av sine allerede eksisterende Airbus A330-300 for salg.

Airbus har ikke ville kommentere utsettelsen fra en av sine største kunder i A330neo-programmet, men krisen for Air Asia vokser i takt med at viruset fortsetter å herje også i Asia.

I følge Bloomberg tror ikke flyselskapet at etterspørsel og veksten i flytrafikken vil komme tilbake før tidligst i 2021, eller 2022. Det kan bety at flyene Airbus skulle ha begynt å levere fra seg senere i år kan bli utsatt med minst to til tre år, eller bli kansellert helt.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer