Hangar.no

Air Baltic-fly måtte mellomlande etter motorhavari med PW1500G-motor

Nok en gang har et Airbus A220 måtte mellomlandes på grunn av motorstans i PW1500G-motorene. Denne gangen var det pilotene i et Airbus A220 fra airBaltic som måtte foreta en mellomlanding i Bordeaux i Frankrike, på en flyvning mellom Riga og Málaga.

Dette er en av mange hendelser med motorproblemer på flytypen Airbus A220. Så sent som i oktober 2019 måtte det sveitsiske flyselskapet Swiss sette hele sin flåte med Airbus A220 på bakken etter gjentatte problemer med motortypen.

I løpet av fire måneder hadde Swiss tre motorhavari under flyvning.

airBaltic har i løpet av de to første årene hvor selskapet her benyttet flytypen måtte bytte 50 motorer på grunn av tekniske problemer. Selskapet har i overkant av 20 slike fly.

Hendelsen onsdag førte til at selskapet måtte sende ett erstatningsfly til Frankrike for å hente passasjerene.

Den franske havarikommisjonen BEA har allerede merket seg hendelsen og har sendt mannskap til flyplassen der airBaltic-flyet står, for å få mer kunnskap om problemene med motortypen.

Motorprodusenten Pratt& Whitney har skrevet en kort uttalelse at de arbeider med kunden og Airbus i å finne feil og løse disse så snart som mulig.

.

Andre nyheter

American Eagle-fly skled av rullebane på Bahamas

Hans Olav Nyborg

Boeing 727 skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Domstol krever havarirapport innen 45 dager

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer