-1.4 C
Oslo
24/01/21
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Air Canada 737 MAX fikk motorproblemer

Pilotene i en 737 MAX fra det kanadiske flyselskapet Air Canada måtte slå av en av flyets to motorer under en flytur 22. desember i år, mellom Arizona i USA og Montreal i Canada.

Det aktuelle MAX-flyet, C-FSNQ, har siden mars måned stått parkert på Marana Pinal Airpark som følger av pandemien og krisen luftfarten har gjennomgått i denne forbindelsen. Flyet skulle hentes tilbake til Canada for å settes i trafikk igjen.

Det skal ha vært et problem med lavt hydraulisk trykk i den ene av flyets to motorer, som gjorde at pilotene valgte å skru av motoren. Etter å ha erklært «Pan-Pan» til flygelederen som fulgte flyet, ble det valgt å foreta en kontrollert landing på flyplassen i Tuscon.

I følge nyhetsbyrået Reuters fikk pilotene indikasjon på motorfeilen kort tid etter avgang.

Det skal kun ha vært tre piloter ombord i flyet, ingen passasjerer eller kabinansatte.

Flyturen til Canada varte i rundt 1,5 time, men endte nesten tilbake der den startet. Skjermdump: Flightradar24.com

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer