3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Air Canada kansellerer kjøp av 11 Boeing 737 MAX

Det kanadiske flyselskapet Air Canada har bestemt seg for å kansellere kjøp av 11 Boeing 737 MAX-fly.

Avtalen ble kansellert allerede i mars måned, men er først nå gjort offentlig. Dermed reduseres antallet 737 MAX i bestilling fra 61 til 50 for Air Canada. årsaken til at selskapet nå velger ikke å ta i mot sine Boeing 737 MAX-9 er at flere runder med analyser av flytypen opp mot Airbus A321LR, viser at MAX-9 ikke er i nærheten av å kunne klare samme distanse med fulle tanker og full kabin, som Airbus-flyet.

Det betyr at selskapet nå dumper MAX-fly til fordel for Airbus.

Air Canada sier til Reuters at de ser på A321LR som det perfekte flyet for å kunne gjennomføre den typen ruter som selskapet ønsker. MAX-flyet i 9-utgaven kommer til kort der og vil ikke kunne klare å operere under de samme økonomiske forutsetningene som Long Range-utgaven til Airbus av A321neo.

Kanselleringen av MAX-flyene har overrasket mange. Like mye som at bransjen ble overrasket over at selskapet som har vært et typisk Airbus-selskap i mange år valgte å gå for MAX, når nye fly skulle bestilles i 2013.

Nå er situasjonen endret og Boeings fly har ikke overbevist Air Canada om at dette er rett valg.

Andre nyheter

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Boeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX

Redaksjonen

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer