Air Canada og Transat ening om å kansellere oppkjøp

De to kanadiske flyselskapene Air Canada og Transat er blitt ening om å kansellere avtalen der Air Canada skulle gjøre et oppkjøp av Transat.

Air Canada og Transat hadde opprinnelig avtalt i juni 2019 et oppkjøp, vilkårene ble deretter endret i august 2019 og deretter revidert i oktober 2020 som et resultat av den alvorlige økonomiske effekten av COVID-19-pandemien.

Oppkjøpet var betinget av godkjenning fra forskjellige reguleringsmyndigheter, inkludert EU-kommisjonen. For å oppfylle kravene rundt et slikt oppkjøp, tilbød og forbedret Air Canada en betydelig pakke som lå over det som tradisjonelt har blitt akseptert av EU i tidligere fusjonssaker. Etter nylige diskusjoner med EU har det imidlertid blitt tydelig at unionen ikke vil godkjenne oppkjøpet basert på den tilbudte pakken skriver selskapet i en pressemelding.

Etter nøye vurdering har Air Canada konkludert med at selskapet ikke ønsker å endret sitt tilbud for et oppkjøp innen de kravene EU har satt. EU-kommisjonen har satt en rekke karv, men gjort det klar at heller ikke det er gitt at det blir godkjent som et oppkjøp.

Både Air Canada og Transat har avtalt å avslutte avtalen om oppkjøp, og at Air Canada betaler Transat et termineringsgebyr på $ 12,5 millioner.

ANNONSE
Forrige artikkelNytt Dreamliner-flyselskap mottok første fly
Neste artikkelHevder tidligere British Airways topp er aktuell for SAS