1 C
Oslo
20/01/21
Hangar.no

Air Canada sender 80 fly ut av flåten permanent

Det kanadiske flyselskapet Air Canada har valgt å fase ut 80 fly fra sin flåte. Selskapets ledelse sier det vil ta minst tre år å komme tilbake til 2019 nivået, dermed er det nå for mange fly som vil bli stående på bakken også etter koronapandemien.

Flyselskapet velger nå å fase ut samtlige Airbus A319, Boeing 767 og Embraer 190 fly. Flere av disse er allerede levert tilbake til leasingselskap eller fløyet til en opphugger.

Air Canada har fem Boeing 767 igjen i flåten som nå forsvinner, 13 Airbus a319 som tas ut permanent og 14 Embraer 190 som skal bort. i tillegg skal flere fly ut av flåten til datterselskapet Air Canada Express, og fra flåten til Air Transat som Air Canada kjøpte i 2019.

Air Canada lå i januar og februar an til å få ett av sine beste år hva gjelder økonomisk resultat. men så i mars ble det bråstopp da koronaviruset startet å herje.

Nå planlegger selskapet å fly med 75 prosent reduksjon i flyprogrammet for tredje kvartal av 2020.

Andre nyheter

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer