2.1 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
Foto: Twitter

Air China A330 trolig totalskadd etter brann

Mye tyder på at brannen som brøt ut i et Airbus A330-300 på flyplassen i Beijing tirsdag, har gjort så store skader på flyet at det er totalskadd.

Det var i forbindelse med at flyet skulle lastes med frakt, og når passasjerene var på vei til å gå ombord, at en brann brøt ut i ett av flyets lasterom. Flyet med registreringsnummer B-5958 var kun fem år gammelt og er trolig ikke mulig å bygge opp igjen melder kinesiske medier.

Flyet var akkurat blitt benyttet på en flytur fra Singapore, og skulle så brukes til Tokyo. Store deler av lasterommet, kabinen over og taket på kabinen og flyskroget er brent opp. Bilder viser at det også er både røyk, sot og brannskader i cockpiten på Airbus-flyet.

Kinesiske medier siterer havarietterforskere i Kina som sier at brannen trolig har startet i litiumbatterier, men om dette er batterier som er del av flyets systemer, eller om det er fra last som ble lastet ombord er foreløpig ikke kjent.

I følge flere kilder i Kina skal brannen ha store likhetstrekk med en hendelse i september 2010 da et Boeing 747-400F fra selskapet UPS styrtet nær Dubai, etter at litiumbatterier i frakten som flyet hadde med seg, tok fyr.

Skadene på Airbus-flyet i Beijing er beregnet til å koste minst 237 millioner amerikanske dollar for flyselskapet melder Asia Times.

Andre nyheter

West Atlantic 737 fikk skader etter hard landing

Redaksjonen

Prototype havnet i snøen etter bremsetest på rullebane i Russland

Redaksjonen

KLM-fly på bakken i Kina i to uker

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer