Air China A330 trolig totalskadd etter brann

Foto: Twitter

Mye tyder på at brannen som brøt ut i et Airbus A330-300 på flyplassen i Beijing tirsdag, har gjort så store skader på flyet at det er totalskadd.

Det var i forbindelse med at flyet skulle lastes med frakt, og når passasjerene var på vei til å gå ombord, at en brann brøt ut i ett av flyets lasterom. Flyet med registreringsnummer B-5958 var kun fem år gammelt og er trolig ikke mulig å bygge opp igjen melder kinesiske medier.

Flyet var akkurat blitt benyttet på en flytur fra Singapore, og skulle så brukes til Tokyo. Store deler av lasterommet, kabinen over og taket på kabinen og flyskroget er brent opp. Bilder viser at det også er både røyk, sot og brannskader i cockpiten på Airbus-flyet.

Kinesiske medier siterer havarietterforskere i Kina som sier at brannen trolig har startet i litiumbatterier, men om dette er batterier som er del av flyets systemer, eller om det er fra last som ble lastet ombord er foreløpig ikke kjent.

I følge flere kilder i Kina skal brannen ha store likhetstrekk med en hendelse i september 2010 da et Boeing 747-400F fra selskapet UPS styrtet nær Dubai, etter at litiumbatterier i frakten som flyet hadde med seg, tok fyr.

Skadene på Airbus-flyet i Beijing er beregnet til å koste minst 237 millioner amerikanske dollar for flyselskapet melder Asia Times.

ANNONSE
Forrige artikkelUnited Airlines flytter 737 MAX-flyene til Arizona
Neste artikkelAir Canada starter egen flyrute for Airbus-ansatte