12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no

Air China bestiller kinesisk passasjerfly

Flyselskapet Air China kunngjorde fredag i en pressemelding at selskapet har inngått en avatle om kjøp av et kinesisk passasjerfly.

Det er flytypen ARJ21 som produseres av COMAC, en regional flytype som kan minne om DC-9 og CRJ-flyene.

Flyselskapet har lagt inn en bestilling av 35 slike fly, og det første skal etter planen leveres i løpet av 2020. Det siste av de 35 flyene blir levert i 2024 dersom produksjonen opprettholdes for dette formålet. Produsenten har hatt utfordringer med produksjonen de siste årene.

Air China har ikke spesifisert hvilken versjon selskapet har lagt inn i bestillingen. Flytypen kommer med 70-95 seter som standard. En større modell kan leveres med 95 til 105 passasjerer. I tillegg er det også planlagt en egen fraktversjon.

COMAC leverte fra seg det første flyet i 2015, så langt er kun rundt 20 fly bygget. Produsenten jobber med å få ned vekten på selve flyet for videre utvikling av dette.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer