12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Air Finland er konkurs!

Air Finland er konkurs! Foto: Hans O. Nyborg/hangar.no

Drivstoffpriser og overkapasitet i markedet ble for mye for det finske charterselskapet Air Finland som i dag gikk til skifteretten og begjærte seg konkurs.

Samtlige flyvninger er stanset og alle flyene satt på bakken.

Det er i følge HBL.fi rundt 1000 passasjerer som befinner seg på destinasjoner i Spania, Italia, Portugal og Hellas som nå skal få hjelp til å komme seg hjem.

Selskapet ble startet opp som et charterselskap i 2003 og har hatt totalt seks Boeing 757 i flåten, den siste tiden har det kun blitt benyttet to fly av denne typen på de europeiske oppdragene.

Direktør Mika Helenius i Air Finland sier til den finske TV-kanalen YLE at selskapet beklager at dette kommer svært upassende for de reisende, men det var ingen vei utenom for styret som ikke kunne la det gå lengre.

Det finske konsumentforbundet skal nå samarbeide med Air Finland i å få alle de reisende booket over til andre selskap slik at de kommer seg hjem fra ferie.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer