Hangar.no

Air France har fraktet fire A380 til Spania – Kommer trolig ikke tilbake i trafikk

I løpet av de siste fire dagene har det franske flyselskapet Air France fløyet fire av sine Airbus A380 til Teurel i Spania.

Flyene har blitt fløyet de 40 minuttene fra Charles de Gaulle-flyplassen til Teurel, hvor de er parkert på flyplassen som er kjent for å være siste hvilested for en lang rekke kommersielle og militære fly.

Det er selskapet Tarmac Aerosave som har fått ansvaret for å se til flyene mens de står parkert her. Air France har bestemt at samtlige av disse kjempeflyene skal være faset ut innen 2022, når koronakrisen kom har selskapet valgt å ta ut de fleste av A380-flyene fra trafikk i minst 18 måneder.

Det kan bety at disse flyene som nå er sendt til Spania, aldri kommer tilbake i trafikk eller tjeneste for det franske flyselskapet.

Av de 10 flyene selskapet har av denne typen er så langt ett fly faset ut og sendt til opphugging. Etter planen skulle det neste flyet fases ut før begynnelsen av mai måned.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer