Hangar.no
Air France Airbus A330- Foto: Hans O. Nyborg

Air France kutter 7500 stillinger – Inkludert 1000 i HOP!

Air France har bestemt seg for å kutte 7.580 stillinger fra selskapet, noe som også omfatter 1000 stillinger i datterselskapet HOP!.

Air France-gruppen har regnet seg frem til at 2019-nivået i selskapets flyvninger, først vil komme tilbake i år 2024. Dermed må det gjøres store kutt i staben. Fagforeningene til de ansatte raser over kuttforslagene fra ledelsen.

6.560 ansatte skal kuttes frem til 2022, noe som tilsvarer 16 prosent av det totale ansatte som er i Air France. Det er ventet at 3500 ansatte skal gå av ved naturlig avgang sier ledelsen til avisen Le Figaro.

1020 ansatte i det regionale flyselskapet Hop! må også slutte, noe som er 42 prosent av alle ansatte i selskapet.Ansatte har gjennom helgen deltatt i protester mot flyselskapets avgjørelse. I Nante der HOP! har hovedkvarter er det hengt opp bannere rundt i byen som en protest mot at så mange ansatte må slutte.

Franske myndigheter er bekymret over kuttene i Air France, også fordi den europeiske flyprodusenten Airbus har varslet over 15.000 ansatte som må slutte i forbindelse med flyproduksjonen ettersom etterspørselen er gått ned kraftig hos flyselskap og leasingselskap hva angår kjøp av nye fly.

Andre nyheter

Relanserer britisk flyselskap i 2021

Hans Olav Nyborg

Legger ut Boeing 777 for salg

Hans Olav Nyborg

Slutt for Alitalia – Starten for ITA Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer