Hangar.no
Norge

Air France starter rute til Bergen Flesland (Video)

Det franske flyselskapet Air France starter opp en ny rute mellom Paris Charles de Gaulle og Bergen Flesland. Ruten starter opp fra 26. mai i år og skal i første omgang fungere som en sommerrute. På sikt ønsker selskapet å se på muligheten for å utvide ruten til helårsrute.

Under et kort besøk i Oslo fikk Hangar.no en prat med Norden-sjefen for KLM/Air France, Paul Terstegge som forklarer hva den nye ruten innebærer.

–Vi er svært glade for at vi fortsetter veksten i Norge. Vi har sett en økning i trafikken til Paris fra Oslo, og vet at nordmenn elsker Paris. Den nye ruten vil utvide mulighetene for internasjonal turisme til Bergen og Vest-Norge – en av Nord-Europas vakreste destinasjoner med sine unike fjell og fjorder, sier Paul Terstegge som er General Manager i Air France KLM Nord-Europa.

Se hva Terstegge sier til Hangar.no i videoen over!

Ruten AF1252 får avgang fra Paris Charles de Gaulle Terminal 2 klokken 14:40 på mandager, onsdager, torsdager, fredager og søndager. Men avgang fra Paris på tirsdager og fredager blir 14.50.

Returen fra Bergen blir 17.40 henholdsvis 17.50 de samme dagene. Flyselskapet velger å bruke Airbus A319 på ruten når det første flyet letter 26. mai.

Se hva Terstegge sier til Hangar.no i videoen over!

På spørsmål om valget av Bergen som ny destinasjon i Norge, sett i forhold til de mange selskapene som de siste årene har forsøk seg på nettopp denne destinasjonen uten større hell svarer Terstegge at de har troen på ruten.

Både Jet2, easyJet og Lufthansa er flyselskap som har forsøkt seg på direkteruter til Flesland uten at rutene har holdt over flere sesonger.

-Vi har troen på denne ruten og dessuten er vi godt kjent med markedet og Bergen fra før gjennom KLM/Air France-gruppen.  Vi opererer i dag fire daglige avganger med KLM til Amsterdam og ser denne nye avgangen med våre fly som en femte frekvens daglig, altså alle våre flyvninger under ett, sier Nordensjefen til Hangar.no

Se hva Terstegge sier til Hangar.no i videoen over!

Air France har satt seg som mål å tiltrekke flere reisende fra fra Bergen til Paris Charles de Gaulle, for å benytte nettverket til selskapet ut i verden. Det er både forretningsreisende og turistreisende som er målgruppen for den nye ruten som skal åpnes til Bergen.

Se hva Terstegge sier til Hangar.no i videoen over!

Avinor svært fornøyde

Avinor og Bergen Flesland er svært fornøyde med at Air France nå velger å legge til en ekstra flyvning, ved siden av KLM-avgangene gjennom dagen.

– Vi ønsker Air France sin nye direkterute til Paris hjertelig velkommen til Bergen lufthavn Flesland. Vi er glade for at Air France satser på Bergen nå når vi har åpnet ny terminal med både større kapasitet og fasiliteter vi er stolte av, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør ved Bergen Lufthavn Flesland.

For flyplassen handler det også om at en slik rute bidrar til å tiltrekke seg enda flere turister som ønsker å oppleve Vestlandet.

–Paris er en kjent og populær destinasjon hos Vestlendingene, og fra Charles de Gaulles kan de også reise videre ut i verden gjennom Air France og KLM’s verdensomspennende rutenettverk. Relevante direkteruter er avgjørende også for innkommende turisme til vår region. Mange kommer for å se fjordene og reise videre fra Bergen til andre deler av landet. Vi har stor tro på satsingen til Air France, og vil gjøre alt vi kan for å bidra til at ruten blir en suksess, avslutter Skaar.

Air France lover at billettprisene på den nye ruten ligger i underkant av tusenlappen når første flyet lander i mai.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Tidligere SAS-Dash 8 fikk problemer med nesehjulet i Peru

Hans Olav Nyborg

Loganair presenterer strikkeinstallasjon på Bergen lufthavn til støtte for strikkefestival

Jan-Kåre Folstad

Worldwide Flight Services skal drive sjømatsenteret ved Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg