11.7 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

Air France starter utfasing av A380 neste år

Det franske flyselskapet Air France har bestemt seg for hva som skal skje med Airbus A380 flåten fremover. Fem av flyene skal fases ut av flåten, med start allerede i 2019. De fem flyene som da blir igjen skal fra 2020 gjennomgå en full oppussing av kabinen og teknisk utstyr.

I følge den franske avisen LesEchos har flyselskapet ikke hatt stor suksess med kjempeflyene. Høye driftskostnader, og problemer med å finne riktig bruk av flyene har ført til at selskapet nå faser disse ut etterhvert som leieavtalen utgår.

Air France hadde opprinnelig valgt å bestille 12 Airbus A380, men endte opp med kun ti fly, og med å konvertere de to siste til andre flytyper.

Air France har heller ikke hatt høye score på hvor fornøyde passasjeren er med de to etasjes flyene. Flyselskapet har måtte tåle mye kritikk for kabininndelingen og setevalgene i flyene.

Det betyr at det fra 2019 vil være to Airbus A380 fra Air France på bruktmarkedet for kjempeflyene, som i utgangspunktet ikke eksisterer. I tillegg kommer det A380-fly fra Korean Air og Singapore Airlines som også skal leveres tilbake til leasingselskapet.

Trolig vil både 2019 og 2020 by på en lang rekke Airbus A380 som blir hugget opp, og hvor deler fra flyene blir gjort tilgjengelig for de som opererer flytypen ellers. Air France fikk sitt første fly av denne typen levert i oktober 2009.

 

 

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer