2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no

Air Greenland planlegger kjøp av Airbus A330-800

Flyselskapet Air Greenland har tentativt avtalt å inngå forhandlinger om kjøp av et Airbus A330neo. Flyet skal på sikt erstatte dagens Airbus A330-200 som selskapet har hatt i flåten siden august 2002.

Dagens Airbus A330-fly ankom selskapet året etter konkursen i det belgiske selskapet Sabena, som opprinnelig bestilte flyet og opererte dette fra september 1998.

Nå melder nettstedet FlightGlobal at selskapet har innledet forhandlinger om kjøp av et Airbus A330-800neo.

Det nye flyet blir trolig dersom avtalen blir en endelig kjøpsavtalen levert med Rolls Royce Trent 7000-motorer.

For flyselskapet blir dette den største investeringen som er gjort i selskapets historie. Kjøpet er fortsatt ikke endelig da finansiering skal på plass først. Flyselskapet skal benyttes på ruter mellom Nuuk og København, men også til den nye flyplassen Illulissat fra 2023.

Air Greenland | OY-GRN | 230 | Airbus A330-222
Dagens Airbus A330 som opereres av Air Greenland – Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer