19.6 C
Oslo
19/09/20
Hangar.no
Foto: TWITTER

Air India Express-fly hadde for høy fart under landing

Offisielle talspersoner for det indiske luftfartstilsynet hevder overfor en rekke medier i landet at Boeing 737-flyet som havarerte fredag i Kozhikode, hadde for høy fart inn mot rullebanen.

Målinger flyplassen har gjort viser at farten har vært langt over 300 kilometer i timen, mens den normalt skulle ha ligget på 220 til 240 heter det. I følge tilsynet skal pilotene ha satt ned flyet på den 2860 meter lange rullebane, da det var rundt 1300 meter igjen å lande på.

Så langt er det 18 personer, inkludert de to pilotene , som har omkommet som følger av at flyet fortsatt sin ferd utfor rullebanen, og ned en bratt skråning før det ble delt i to.

Avisen New Indian Express skriver mandag at havarikommisjonen i landet nå konsentrerer seg om hvorvidt flyets motorer var i reverse thrust. Det skal være flere indikasjoner på at dette ikke var tilfellet, og en havarietterforsker sier at med reverse thrust skal et Boeing 737-800 fly fint kunne stanses opp før enden av rullebanen selv om flyet er satt ned på bakken når det gjenstår 1300 meter.

I forbindelse med at flyet kjørte utenfor rullebanen tok det med seg flyplassens ILS-system (Instrument Landing System) samt en rekke rullebanelys og ødela flere installasjoner utenfor rullebanen.

Vindstyrken under landing lå på fire meter per sekund i følge mediene i India.

Andre nyheter

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Skadet vinge på flyet til den franske presidenten

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer