-8.6 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no

Air India piloter forsøkte å ta av fra feil rullebane

To piloter hos det indiske flyselskapet Air India har måtte forklare seg for myndighetene i hjemlandet, etter at de valgte å skulle ta av fra feil rullebane på flyplassen i Chennai.

Det var 13. november i år at de to pilotene skulle ta av fra flyplassen og fly Airbus A320neo-flyet til Delhi. Flygelederen i tårnet ga pilotene klarsignal til å ta av fra rullebane 25, men de to i cockpiten valgte å kjøre flyet ut på rullebane 30 og startet avgangen derfra.

Flygelederen skal ha oppdaget at pilotene var i ferd med å ta av fra feil rullebanen og fikk stanset avgangen før det var for sent.

Hendelsen etterforskes nå av havarikommisjonen Aircraft Accident Investigation Bureau (AAIB) i India. Hendelsen ble først omtalt av Aviation Herald.

Indiske myndigheter har så langt ikke kommentert hendelsen overfor lokale medier.

Andre nyheter

WestJet 737 MAX fikk tekniske problemer

Redaksjonen

Mistenker feil på autothrottle-systemet etter at 737 styrtet i Indonesia

Redaksjonen

West Atlantic 737 fikk skader etter hard landing

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer