Hangar.no
Første MAX for Air Italy - Foto: Hans O. Nyborg/Hangar.no
Flyindustri

Air Italy hentet hjem første 737 MAX

Flyselskapet Air Italy, tidligere kjent som Merdiana Airlines, hentet før helgen hjem sitt første 737 MAX-fly.

Under en seremoni ved Boeing Delivery Center på Everett fredag, kunne direktøren for Qatar Airways, Akbar Al Baker, ta i mot det første flyet som skal leies til Air Italy.

Det er Qatar Airways som er eier av det nye MAX-flyet, og som også har gått inn med en eierandel på 49 prosent i det italienske flyselskapet.

I dag er Air Italy det nest største flyselskapet i Italia, etter Alitalia. Qatar Airways har gått inn i selskapet med tro på at det kan bli størst. Det er fortsatt stor usikkerhet rundt hva som skjer med Alitalia som er i dyp økonomisk krise.

Merdiana valgte i januar i år å lansere seg selv med nytt navn og ny dekor for flyene. Air Italy er valgt som et navn som kan konkurrere med Alitalia når det kommer til ha en italiensk identitet het det da.

Flåten skal økes til 50 fly innen 2022, 20 av disse er nye 737 MAX 8 som Qatar Airways kjøper og leier ut til sitt datterselskap.

I tillegg skal det italienske selskapet hente inn fem Boeing 787 og fem Airbus A330 til sine langdistanseruter. Fem Airbus A330 skal leies inn fra Qatar Airways.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Heathrow: Første flyselskap med hybridelektrisk-fly får ett års landingsavgifter gratis

Kuwait Airways blir ny kunde for Airbus A330neo

Første Dreamliner til Air Tahiti Nui levert