2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Bene Riobo

Air Leap får grønt lys fra departementet for rutesammenslåing

Air Leap skal etter planen starte opp ruteflyging mellom Røros og Oslo fra onsdag neste uke, og nå har selskapet tatt grep for å kunne sikre at rutetilbudet mellom Oslo og Ørland også kan opprettholdes i tiden mens hele verden rammes av koronavirusets ringvirkninger. Nylig godkjente Samferdselsdepartementet selskapets forslag om å samkjøre rutene Ørland-Oslo og Røros-Oslo i to måneder fremover for å tilpasse nedgangen i antall reisende.

Fra 1. april og ut mai skal første fly starte fra Ørland og mellomlande på Røros før det fortsetter til Gardermoen. Rutene blir altså slått sammen for en periode på to måneder, melder blant annet avisa Fjell-Ljom. Rutetilbudet blir i denne perioden tilnærmet likt det planlagte for anbudsruta Røros-Oslo, nemlig to daglige avganger hver dag unntatt lørdag. I disse to månedene kuttes likevel den ene søndagsavgangen ut.

Morgenavgangen den 1. april og to måneder framover skal lette fra Ørland kl 06:15, med ankomst Røros kl 06:50. Flyet reiser fra Røros kl 07:05 og er ventet å være på Oslo Lufthavn kl 08:00. En flytid på totalt 1 time og 45 minutter om du reiser hele strekket fra Ørland til Oslo. Som en direkte konsekvens av tiltakene for å opprettholde tilbudet på begge rutene, får både Ørland og Røros nå nye destinasjoner i rutetabellene for en periode, og Air Leap forteller til Hangar.no i en melding at det skal bli mulig å bestille billetter fra Ørland til Røros og tilbake om ønskelig.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Bekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene

Redaksjonen

SAS-sjefen slutter i selskapet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer