-8.9 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
FOTO: SEBASTIAN E. BURMO

Air Leap politianmeldt for brudd på smittevernsforeskrift

Flyselskapet Air Leap ble mandag politianmeldt på Røros for brudd på smittevernreglene rundt covid-19. Selskapet satte flyene på bakken i påvente av en avklaring fra politiet.

I kveld melder Røros lensmannskontor at selskapet har fremlagt ny dokumentasjon som nå viser at selskapet følger de gjelden reglene, noe som også er bekreftet av kommunoverlegen i Røros.

– Anmeldelsen ble sendt mandag kveld 23. november etter at Røros kommune 19. november fikk en bekymringsmelding fra Røros hotell når det gjaldt mannskapet på Air Leap. Bekymringen omhandlet hvorvidt mannskapet fra Air Leap overholdt forskriften med karantene- og testbestemmelser. Kommuneoverlegen ringte Air Leap fredag 20. november. Hun fikk en tydelig forståelse av at selskapet ikke fulgte covid-19-forskriftens bestemmelser for grensekryssing, og at de ikke hadde kunnskap om hvilke nasjonale bestemmelser som gjelder, heter det i en pressemelding fra kommunedirektøren.

Tiden etterpå brukte Røros kommune til å få klarhet i saken fra Air Leap og innhente godkjente turnuser som må være i tråd med covid-19-forskriften.

– Dette var ennå ikke på plass i løpet av mandag 23. november, og kriseledelsen besluttet derfor å gå til anmeldelse av flyselskapet. Undervegs i dette arbeidet har Røros kommune vært i løpende dialog både med Fylkesmannen (fylkeslege, jurister, beredskap), helsedirektoratet, helse- og omsorgsdepartementet, samferdselsdepartementet og politiet, påpeker kommunedirektøren.

Flyselskapet mener at det er flere faktafeil i pressemeldingen fra kommunen, skriver Retten.no.

– Denne pressemeldingen fra kommunen føles mer som de prøver å redde ansikt. Det kommunen har bedt om og som ikke er et krav i karanteneforskriften, er at vi har presentert arbeidsplaner for mannskapet vårt som viser at de var i Norge to ganger i løpet av en 15-dagers periode. Selv om det ikke er noe krav til dette, presenterte vi denne informasjonen for kommunen sist fredag, sier CEO og operativ sjef for Air Leap Jon Melkersson til avisen.

Melkersson viser blant annet til at selskapet første overnatting på Røros var 23.11 ikke 19.11 som kommunen hevder.

Nå kan det hele se ut som at selskapet får fly igjen allerede fra tirsdag, men politiet opprettholder anmeldelsen.

Andre nyheter

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer