11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

Air New Zeland setter hele ATR-flåten på bakken

Air New Zealand setter hele sin flåte med 11 ATR-fly på bakken etter at det er funnet store sprekker rundt cockpit-vinduet på ett av flyene.

Det var under vedlikehold søndag morgen at sprekkene ble oppdaget, noe som igjen førte til at alle flyene ble tatt ut av trafikk.

Rundt totusen passasjerer ble søndag rammet av innstillinger på selskapets regionale ruter.

Cook Airlines som opererer flåten med ATR for Air New Zeland beklaget søndag overfor sine kunder at alle flyene var tatt ut av trafikk, men la til at det var grunnet sikkerhetsgrunner til det beste for passasjerene.

To av ATR flyene er mandag i trafikk igjen, mens de resterende skal undersøkes nærmere.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer