FOTO: Sebastian E. Burmo

16 Juli 2020 åpnet Air Serbia den nye ruten Beograd-Oslo, for første gang på 12 år.

I den anledning fikk jeg muligheten til å delta i åpningsermonien og få et møte med Air Serbias representanter & Avinor. Ruten mellom de to hovedstadene skal flys to ganger i uken, torsdager og søndager, med en Airbus A319 maskin. Denne ruten vil konkurrere med Norwegian og Wizz Air, som begge har flygninger til Beograd.

Flyet landet klokken halv ni om morgningen på en tåkefull Gardermoen. Ved ankomst fikk Air Serbia en vannsalutt for å markere at OSL har fått et nytt flyselskap og en ny rute.

Air Serbia – Vannsalutt FOTO: Sebastian E. Burmo

Ombord var passasjerere og representanter fra Air Serbia. Sammen med Gaute Riise, VP Traffic development Avinor, og Jelena Malic,Country manager Aviareps Norway, hadde Avinor lagt opp til et velkomstarrangement

Ved gaten ble ruten offisielt åpnet, ved at den røde tråden ble klippet opp av Network Manager i Air Serbia, Bojan Arandelovic & Gaute Riise. Dette markerer starten på en ny rute og en ny operatør for Avinor og Air Serbia.

FOTO: Sebastian E. Burmo

Jeg fikk anledning til å stille noen spørsmål vedrørende den nye ruten deres og de svarte velvillig.

INTERVJU MED BOJAN ARANDJELOVIC – (Network Planning Manager – Air Serbia)

Hvilken målgruppe henvender denne ruten seg til?

“I disse tider er det mest trafikk av folk som kommer fra Serbia til Norge og vice versa. Ruten er viktig for den serbiske minoriteten i Norge og gjør det enklere å reise. Vi håper også ruten vil appellere til de som ønsker å reise til Serbia eller nærliggende steder i regionen som Sofia, Tirana, Bucuresti, Montenegro osv

Har det vært stor etterspørsel om å åpne en rute til Oslo?

Air Serbia har rute til de fleste av de skandinaviske byene, men manglet Oslo. Dette gjorde at vi vurderte å starte en rute til Oslo, slik vi hadde tidligere helt frem til 2008. Jeg er glad for at vi nå har Oslo på kartet vårt og tror det blir et godt tilskudd til Air Serbia sitt nettverk”

Er det riktig tid for å åpne en rute til Oslo, nå som verden står i en COVID-19 pandemi?

“Oslo har vært en by av veldig stor interesse. Vi har lenge ønsket å åpne denne ruten, og valgte å gjøre det nå. Denne flygningen og ruten mener vi kommer til å gi fordeler til Serbia og våre passasjerere.”

Tror du ruten kommer til å bringe flere turister til Norge?

“Ja, definitivt. Norge er en veldig spesiell destinasjon med meget vakkert landskap og natur. Vi i Air Serbia tror at denne ruten kommer til å øke turismen i Norge”.

Tusen takk til Bojan for å ta seg tid til et lite intervju. Vi ønsker Air Serbia hjertelig velkommen & ønsker de lykke til med den nye ruten !:)

Administrerende direktør i Air Serbia ; Duncan Naysmith, har selv sagt ” Vi er veldig glade for å kunne inkludere en av de viktigste Europeiske flyplassene i nettverket vårt og med det sørge for forbindelser mellom Beograd til Skandinavia” Ruten skulle ha egentlig åpnet i mars, men ble utsatt på grunn av COVID- 19 pandemien.

INTERVJU MED GAUTE RIISE – Vice President Traffic Development Avinor Airports

Hvor viktig er denne ruten for Avinor?

” Det er viktig å knytte Norge tettere inn mot Serbia og det er et stort serbisk community i Norge. Jeg vet at Beograd er en fin by å reise til, også for nordmenn. Jeg tror at den nye ruten kommer til å bli godt mottatt. Vi har allerede også et selskap som flyr til samme destinasjon, men jeg tror at Air Serbia kommer til å bli et fint suplemang til Norwegian”.

Hvor stor har etterspørselen vært på denne ruten etter det Avinor vet?

Vi har sett at etterspørsel har vært høy før COVID-19. Så bedre tilgjengelighet vil møte denne etterspørselen”.

Hva tenker du om tidspunktet Air Serbia velger å lanserer en ny rute?

“Det er veldig spennende at de lanserer en ny rute midt under COVID-19 krisen. Det er det bare å ta av seg hatten for Air Serbia. Det viser også hvor sterk etterspørselen er i dette markedet, når de velger å starte den opp på kun en måneds varsel midt under en av de verste krisene luftfarten noen gang har vært igjennom”

Frykter dere at COVID-19 Krisen kommer til å påvirke etterspørselen?

Det kommer nok til å påvirke etterspørselen og det har det gjort allerede. Spørsmålet er hvor lang tid det tar før vi kommer tilbake eller om vi noensinne kommer tilbake. Avinor tror at vi er tilbake til normalen først rundt 2023/24 ,til det som er tilnærmet et 2019 nivå. Men hvordan folk reiser og hvilken trafikk sammensetning vi ser, er vanskelig å si noe om.”

Tusen takk til Gaute Riise, Avinor, for å ta seg tid til å la seg intervjue.

Hangar24 ønsker å takke Marked-og kommunikasjonsansvarlig, Cathrine Fuglesang Framholt og Gaute Riise, Avinor ,for å la meg dokumentere denne begivenhetsrike åpningen fra Innsiden.

Hangar24.no ønsker Air Serbia & Avinor lykke til med ny rute!

KORT OM AIR SERBIA: Air Serbia er Serbias Nasjonalflyselskap og flyr til 63 destinasjoner rundt om i Europa, Nord -Amerika, Midtøsten og Afrika. De har også et tett samarbeid med flyselskapet Etihad, og tilbyr flyvninger og lojalitetspoeng. I dag flyr de en flåte bestående av Airbus A319, A320 og A330. Regionalt flyr de også med ATR 72. Det store rutenettet gjør at nordmenn kan fly til flere destinasjoner enklere og raskere.

Air Serbia A319-100 på OSL – FOTO: Sebastian E. Burmo
ANNONSE
Forrige artikkelSAS tildeler stor kontrakt på bakketjenester til Widerøe Ground Handling
Neste artikkelDette dekker reiseforsikringen ved endring av reiseråd