airBaltic bestiller 30 nye Airbus-fly

Flyselskapet airBaltic har inngått en avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus om kjøp av 30 nye Airbus-fly. Selskapet har valgt å bestille 30 fly av typen Airbus A220-300 og blir med det verdens største operatør av flytypen.

Flyselskapet opererer i dag en flåte på 44 fly hvor deler av denne står på bakken med motorproblemer, og flere fly er leid ut til andre aktører på wet-lease.

airBaltic var lanseringskunde for A220-300 i 2016.

-Denne dagen markerer en betydelig milepæl i historien til airBaltic – planene våre for første gang noensinne å operere en flåte på 100 fly innen 2030. I nesten sju år allerede har Airbus A220-300 vært ryggraden i vår virksomhet og har spilt en integrert rolle i den internasjonale suksesshistorien til airBaltic. Som den globale lanseringskunden til Airbus A220-300, fortsetter vi å være en stolt ambassadør for den. Vi er takknemlige for å våre partnere i Airbus for den utrolige støtten, tilliten og samarbeidet gjennom disse årene, sier Martin Gauss i airBaltic i en pressemelding.

Som med alle Airbus-fly, er Airbus A220 allerede i stand til å operere med opptil 50 % Sustainable Aviation Fuel (SAF). Airbus har som mål at alle sine fly skal være i stand til å operere med 100 % SAF innen 2030.

Avtalen gjør at det løsner litt for Airbus også med hensyn til salg av A220 som har vært heller magert i 2023. Med kun fire slike fly solgt så langt i år trengte produsenten å få opp antallet solgte fly, noe som er på vei nå med airBaltics bestilling.

Takk til airBaltic for å være en slik ambassadør for Airbus A220 med denne nye bestillingen. A220 har vært instrumentet for airBaltic i sin suksess og vekst så langt, og vi er spesielt stolte over å utvide dette partnerskapet langt inn i fremtiden sier Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer og Head of International. 

ANNONSE
Forrige artikkelDAS23: Flydubai bestiller 30 Boeing 787 Dreamlinere
Neste artikkelRiyadh Air: Avduket selskapets nye dekor under DAS23