Flyselskapet airBaltic vil utstyre hele sin Airbus A220-300- flåte med SpaceX Starlink som er et internett-tilkoblingssystem. Alle passasjerer som reiser med selskapet skal kunne surfe gratis på det selskapet skriver i en pressemelding vil gi høyhastighets internettilgang under alle flyvninger. Selskapet lover at surfingen skal gå uten problemer eller påloggingssider. Fra det øyeblikket passasjerene går inn på flyet, vil de ha tilgang til internett heter det i en pressemelding.

-Dette markerer et historisk øyeblikk for flyselskapet vårt og bransjen som helhet. Snart vil airBaltic bli det første flyselskapet i Europa som lanserer høyhastighets, ubegrenset og gratis satellitt-internett om bord. Vi er glade for å ytterligere forbedre tjenesten vår til passasjerene våre, som snart vil dra nytte av denne internettforbindelsen ombord på våre flyvninger innenfor vårt nettverket i Europa og utover, sier Martin Gauss, administrerende direktør i airBaltic.

SpaceX tilbyr Starlink høyhastighets bredbåndsinternett med lav latens i over 40 land. Systemet ble lansert for kommersielle fly i fjor med høyhastighetsinternett ombord. Systemet baserer seg på satellitter plassert i lav bane rundt jorden, i en høyde av 550 kilometer, over 65 ganger nærmere enn konvensjonelle geostasjonære satellitter. Med dette oppnår Starlink betydelig lavere ventetid og høyere overføringshastigheter for sluttbrukerne. 

Starlink skriver i sin pressemelding at selskapet kan levere opptil 350 Mbps til fly, og med en ventetid så lav som 20 ms kan passasjerer delta i aktiviteter som tidligere ikke fungerte på fly, inkludert nettspill, virtuelle private nettverk og andre aktiviteter med høy datahastighet.

-Ved å bli det første europeiske flyselskapet som implementerer Starlink i hele flåten, setter airBaltic en ny standard for å sikre at passasjerene har en internettopplevelse som de har begynt å forvente i vår moderne tid, nå vil passasjerene til flyselskapet ha internett som ligner på eller bedre enn det de opplever hjemme. Kunder vil gå på flyet, og internett vil ganske enkelt fungere, noe som gjør stresset med påloggingssider og nedlasting av store filer før avgang til en saga blott. sier SpaceX visepresident for Starlink -salg Jonathan Hofeller.

ANNONSE
Forrige artikkelI overkant av 40.000 passasjerer
Neste artikkelForhandler om å kvitte seg med nok en Airbus A330 og A320